Svet-Stranek.cz
Masáže Eva Šmídová

Lymfatická masáž:... masáž je umění dotyku

Lymfatická masáž

Lymfatická masáž
Lymfologie- lékařský obor, zabývající se diagnostikou a léčbou lymfedému
Lymfedém často lymfatický otok- otok způsobený nedostatečnou činností lymfatického systému, nebo zánětlivým procesem, nebo vrozenou poruchou lymfatického systému.Lymfedém dělíme na primární (vrozený) sekundární(získaný-po lymfadenektomii,ozařování, jinak získaný)
Lymfa - míza , cirkuluje v lymfatických cévách
Lymfatický systém - mízní systém, tvořený lymfatickými uzlinami a lymfatickými cévami
Edém - otok
Manuální lymfomasáž - ruční lehká masáž lymfatického systému



Lymfatická masáž je jemná hmatová technika ovlivňující lymfatický systém. Lymfatický systém a krevní oběh, jsou dva oběhové systémy, které existují vedle sebe.Na rozdíl od krevního systému nemá lymfatický systém svůj pohon. Tekutina - lymfa - se pohybuje v lymfatických cévách a kapilárách pomocí stahování kosterních svalů. Lymfatické cévy jsou ve většině orgánu těla a slouží k odvodu škodlivin, které nahromaděním vytvářejí otoky. Lymfa se filtruje v lymfatických uzlinách , kde probíhá řada imunitních reakcí, tvorba protilátek a likvidace choroboplodných zárodků, toxinů a mrtvých bakterii. Lymfologii cíleně dosáhneme :
* zrychlení toku lymfy v organizmu a tím odvod škodlivých látek z těla – pomoc při akné
* vyprazdňování tukových buněk – co má za následek snižování hmotnosti , odstraňování celulity a zlepšení kvality kůže
* zmenšení otoků
* zvýšení imunity – můžeme odstranit nachlazení, alergie
* urychleného vstřebávání hematomů – po úrazech
* uvolnění a relaxaci organizmu
Krásná do plavek s lymfatickou masáží
Jaro je období, kdy očista těla je nejdůležitejší a hlavně nejůspěšnejší z celého roku. Pojďte si uvolnit Váš lymfatický systém a tím spálit vzdorující kila. Konečne výzkumníci objevili biologickou příčinu nadbytečných kilogramů. Jak všechno v životě chodí - nejdřív musíme vyčistit všechno staré, abychom mohli začít něco nové. Nemůžeme očekávat snížení váhy, když máme chabé trávení a zadržování tuků, toxínů a tekutin. Detoxikujte svůj organismus, aby jste se dostali na správnou kolej - lymfologie Vám k tomu pomůže.